vila andra ***
 o pensiune cum ti-ai dorit
   cazare pensiune      sibiu      biserici
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
căutare personalizată
 
 
 
 
   
 
 
Catedrala Ortodoxa. A fost ridicata pe locul unei biserici grecesti construite in anul 1778 care pana atunci servea drept catedrala episcopala. Biserica a fost cladita dupa planurile arhitectilor Virgil Nagy si Iosif Kammer care s-au inspirat dupa Biserica Sf. Sofia din Constantinopol.
Lucrarile au inceput in 1902 si au continuat pana in 1904 sub conducerea arhitectului sef al Sibiului Iosif Schussnig.
Iconostasul si stranile au fost confectionate in Bucuresti, la firma lui Constantin Babic si in acelasi an a fost introdusa lumina electrica si a fost pictata cupola. Pictura acesteia ca si a iconostasului a fost facuta de catre Octavian Smigelschi, originar din satul Ludos, judetul Sibiu. O bolta semi-sferica cu diametru de 15 m dau spatiului interior o monumentalitate deosebita.
La 30 aprilie 1906, catedrala a fost sfintita de catre mitropolitul Ioan Metianu in prezenta a numeroase personalitati ale vremii printre care prof. Nicolae Iorga. In decursul vremii, Catedrala din Sibiu a fost restaurata de mai multe ori si impodobita, in vremea noastra, cu o frumoasa pictura neobizantina executata de Iosif Keber  
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
 
 
 
   
 
 

Biserica Evanghelică (în germană Evangelische Stadtpfarrkirche) este una dintre cele mai frumoase şi impresionante clădiri gotice din Transilvania. A fost ridicată în 1520 pe locul unde exista o veche bazilică romanică încă din secolul al-XII-lea. În faţa bisericii se găseşte statuia episcopului Georg Daniel Teutsch (1817-1893) ridicată în 1899. Interiorul bisericii este in stil gotic, cu bolţi arcuite şi pietre funerare pe pereţii din nord.      

 
 
 
 
   
 
 
 
   

Clădirea este dominată de turnul pe 7 nivele cu cele patru turnuleţe pe colţuri, semn că oraşul avea drept de condamnare (ius gladii, literal "dreptul sabiei"). Turnul catedralei, cu o înălţime de 73,34 m, este unul dintre cele mai înalte în Transilvania. Corul catedralei este la balcon pe latura de sud şi cuprinde o orgă în stil baroc realizată de un meşter slovac în 1671 care a înlocuit prima orgă adusă la Sibiu în 1585. În 1914 a fost instalată marea orgă al bisericii, cea mai mare orgă din sud-estul Europei, iar în 1997 a fost complet renovată.

 
 
 
 

 
 
 

 
 
 
 
   
 
 
Complexul Ursulinelor (str. General Magheru nr. 38) este format din Biserica greco-catolica si din fosta Manastire a Ursulinelor.
Prima cladirea ridicata pe acest loc in 1474 a fost manastire dominicana pina in 1543, cind, cu ocazia reformei religioase ce a determinat trecerea unei mari parti a populatiei sasesti la religia lutherana, lacasul de cult a intrat in posesia lutheranilor.  In imediata vecinatate a bisericii se afla Poarta Sarii care inchidea actuala strada Gen. Magheru.
In 1733, opt calugarite din Bratislava au venit la Sibiu si au infiintat o scoala catolica pentru fete ridicand Manastirea Ursulinelor lipita de biserica.  Este o constructie cu fatada in stil baroc cu incinta inchisa care ajunge pana la strada Selarilor.  Manastirea, cunoscuta sub denumirea de Kloster Kirche, a fost preluata in 1755 de maicile Ordinului Ursulinelor.
 
 
 

 
 
 

 
 
 
 
   
 
 

Biserica parohiala romano-catolica (Fosta biserica iezuita)   Ridicata intre anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez pe locul cladirii farmaciei. Turnul care este detasat de nava a fost terminat in 1738 si are patru nivele inalte si o cupola. La nivelul strazii, turnul prezinta un gang boltit care permite accesul spre Piata Mica.
Ceasul din turn cu cadrane spre cele doua piete, dateaza din 1838.  Structura interioara este cea de biserica sala de forma dreptunghiulara, avand o tribuna pe latura sudica. Pictura navei apartine pictorului german Ludwig Kandler si a fost realizata in 1904.

 
 
 
 
   
 
 
  
                                                                                                                      go to top