vila andra ***
 o pensiune cum ti-ai dorit
   cazare pensiune      sibiu
 
 
 
 
 
 
 
 sibiu 
căutare personalizată
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
Sibiu (în germană Hermannstadt, în maghiară Nagyszeben, în latină Cibinium) este reşedinţa şi cel mai mare municipiu al judeţului Sibiu.     
În vremea romană, zona Sibiului era cunoscută sub denumirea de Cibiniensis / Cibinium, de aici derivând numele râului ce trece prin oraş (Cibin) şi denumirea românească a oraşului.                                                                                                
În zona actualului cartier Guşteriţa a existat o aşezare romană numită Cedonia. Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi aşezări, probabil slave, imediat dupa mijlocul secolului XII de colonişti saşi din teritoriul Rin-Mosela.   
Prima menţiune a cetăţii este făcută în 1191 sub numele Cibinium într-un document ecleziastic de la Vatican. Prima atestare documentară în forma Hermannstadt datează din anul 1223, dar există şi menţiuni ale numelui Villa Hermanni. În anul 1241 a fost atacat, cucerit şi parţial distrus de hoardele mongole. În secolul XIV, Sibiul a devenit un mare centru de comerţ şi timp de secole a fost cea mai importantă cetate germană din Transilvania. Oraşul era organizat în bresle, fiind cunoscut un număr maxim de 19 bresle. 
În anul 1366 Sibiul a fost declarat "oraş".  
Din 1692, odată cu creşterea influenţei austriece, Sibiul devine capitala Transilvaniei. Aceasta este o perioadă înfloritoare a oraşului, cea mai importantă construcţie din această perioadă fiind Palatul Brukenthal.
Dar Sibiul nu inseamna numai istorie, la fel de impresionant este si prezentul !
                   
 
 
 
 

Sibiu are un aeroport  international de unde se efectuează curse zilnice către Germania, Austria, Spania şi Italia, cele mai multe cu escală la Timişoara. Aeroportul este în plin proces de modernizare pentru a permite primirea aeronavelor mai mari. Curse directe există către:

 • München (Tarom), (Lufthansa)
 • Viena (Austrian)
 • Bucureşti, Târgu Mureş (Tarom)
 • Timişoara (Carpatair)
 • Bucuresti, Koln, Madrid, Stuttgart (Blue Air)
 
 
 
 
 

Sibiul este străbătut de Coridorul 4 European, drumul european E68/E81 (drumul naţional DN1). Prin municipiu trec următoarele căi rutiere:

 • Şosele internaţionale:
 1. E68 (Ungaria) – NădlacAradDevaSebeşMiercurea  Sibiului – Sibiu – Braşov
 2. E81 (Ucraina) – HalmeuLivadaSatu MareZalăuCluj-NapocaTurdaSebeşMiercurea Sibiului – Sibiu – PiteştiBucureştiConstanţa
 • Drumuri naţionale:
 1. DN 1 BucureştiPloieştiBraşovFăgăraş – Sibiu – Alba IuliaTurdaCluj-NapocaOradeaBorş –> Ungaria
 2. DN 7 BucureştiGăeştiPiteştiRâmnicu Vâlcea – Sibiu – DevaAradNădlac –> Ungaria
 3. DN 14 SighişoaraDumbrăveniMediaşCopşa Mică – Sibiu